Sluit je aan

Struin door de kennistuin

Het Samen Tuinieren is een hobby en tegelijkertijd ook een maatschappelijk fenomeen. Je staat iedere dag weer in wisselwerking met de samenleving.  En de samenleving kent veel geschreven en ook ongeschreven regels. Ook als je met elkaar samen tuiniert in een groep of vereniging bijvoorbeeld, heb je te maken met wederzijdse afspraken. Alles bij elkaar is het nogal wat om rekening mee te houden of kennis van te hebben, of je nou samentuinder of bestuurslid bent. Hoe weet je waar je aan toe bent, wat je rechten en wat je plichten zijn. Dat kan een grote uitzoekklus zijn, die veel tijd kost die je liever wilt besteden aan je tuin.

Daarom hebben wij dat uitzoeken al voor je gedaan. Hier vind je allerlei vragen én antwoorden over de meest uiteenlopende zaken en kwesties waar je ook, of juist, als samentuinders mee te maken kunt krijgen. De antwoorden zijn mede gebaseerd op praktijkzaken waar wij in de afgelopen jaren advies over gegeven hebben of die we begeleid hebben.

We hebben ook een onderdeel over de meest gestelde vragen over AVVN zelf. Over ons Congres bijvoorbeeld, en over ons vaktijdschrift De Tuinliefhebber.

Struin gerust door onze kennistuin. Ook als je niet direct met een prangende vraag over een onderwerp zit. Het geeft je een beeld van de boeiende wereld van het Samen Tuinieren waar we deel van uitmaken.

Coronavirus en samen tuinieren

AVVN & De Tuinliefhebber

Besturen van een vereniging

Leden en gebruikers

Clubgebouw

Overheid & regels

Verzekeringen

Natuur & milieu

Overige vragen

Veiligheid & ARBO

Samen conflicten oplossen

Downloads

Interessante websites