Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top

Beheer en onderhoud

Tuinenparken zijn vaak prachtige groene oases in steden waar zowel volkstuinders als ook omwonenden en andere bezoekers gebruik van kunnen maken.

Beheer

Op steeds meer plaatsen in Nederland kiezen gemeenten en/of tuinverenigingen ervoor om het AVVN als huurder van de grond van de gemeente te laten optreden. Het AVVN geeft de grond vervolgens in onderhuur aan de vereniging. Dit biedt zowel voor de gemeente als voor de vereniging voordelen. De gemeente heeft een contractpartner die relatief makkelijk kan worden aangesproken op de verplichtingen. De vereniging heeft een "grote broer of zus" die de belangen in de gaten houdt. Ongeacht hoe vaak een vereniging van bestuur wisselt, het AVVN blijft een constante factor.

Onderhoud

Maar tuinenparken vragen ook onderhoud en vervanging aan onder meer openbaren groene delen, paden, parkeerplaatsen, beschoeiing, noem maar op. Vaak is de verdeling dat een tuinvereniging het dagelijks onderhoud doet. Echter er komt een moment dat onderhoud niet meer voldoende is om de voorziening in stand te houden en dat vervanging nodig is. Dit is een zaak voor de eigenaar van de grond.

Onderhoud van en vervanging van algemene voorzieningen op tuinenparken, hoe kun je dat goed organiseren? Wie doet wat?

Het AVVN heeft inmiddels uitgebreide ervaring met het organiseren van het uitvoeren van het groot en vervangingsonderhoud dat doorgaans door de grondeigenaar gedaan moet worden. En onze ervaring en werkwijze komt de relatie tussen een gemeente en tuinverenigingen ten goede.

Op verzoek van een gemeente kunnen wij namens haar het groot- en/of vervangingsonderhoud organiseren en coördineren. Dat doen wij in nauw overleg met de gemeente en de desbetreffende tuinvereniging(en).

Resultaat: een goed onderhouden tuinenpark, een tevreden gebruiker en een tevreden eigenaar.

Meer weten? Neem met ons contact op.