Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top

Een gift nalaten aan het AVVN

Niet alleen het nu, maar ook het straks

Het AVVN ijvert voor het probleemloze voortbestaan van volkstuinen in stad en dorp. We maken ons sterk voor behoud en uitbreiding van volkstuinen. Zodat niet alleen nu, maar ook latere generaties nog kunnen genieten van deze hobby. We vinden het belangrijk de toekomst een stukje leefbaarder te maken met gelukkige en gezonde tuinliefhebbers en tuinparken vol groen, met waardevolle natuur en mooie tuinen.

Als u ons wilt steunen in onze missie om de volkstuinen voor de toekomst te behouden, kan dat op een bijzondere en heel persoonlijke manier. U kunt besluiten om het AVVN in uw testament op te nemen. Zo kunt u ook als u er niet meer bent, toch nog van grote betekenis zijn voor het voortbestaan van onze hobby.

Veel mensen denken na over wat er na hun leven met hun bezit en eigendommen moet gebeuren en leggen dat vast in een testament. Als u het tuinieren een warm hart toedraagt, kunt u in uw testament de wens vastleggen dat u het AVVN een gift nalaat. Dat hoeft niet per definitie om een groot bedrag te gaan. Iedere gift is welkom en wordt goed besteed.

Een gift via het testament kan op twee manieren: door een legaat of door een erfstelling.

Legaat

Door een legaat in uw testament stelt u een bedrag vast dat het AVVN na uw leven als gift ontvangt. Het hoeft overigens niet uitsluitend om een bedrag te gaan, maar het kan ook een bepaald goed zijn, dat u graag aan het AVVN wilt overdragen. Misschien een (kunst)voorwerp of verzameling dat u aan uw tuin herinnert en waarvan u weet dat het bij het AVVN in goede handen is.

Erfstelling

U kunt ook het AVVN tot (mede)erfgenaam benoemen. Als mede-erfgenaam wordt een gedeelte van de nalatenschap voor het AVVN bestemd. 

De notaris kan u op maat informeren welke mogelijkheid voor u het beste is en hoe een en ander in het testament omschreven moet worden. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u een expliciete wens heeft met betrekking tot de besteding van uw nalatenschap. Misschien wilt u uw gift ten goede laten komen aan een bepaald project waarvan u belangrijk vindt dat het voort blijft bestaan. In dat geval verzoeken wij u om voorafgaand aan het opmaken van uw testament even contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u helder aangeven of wij ook volledig aan uw wens kunnen voldoen.

De belastingdienst

Omdat wij een specifiek doel dienen, namelijk het behoud en voortbestaan van volkstuinen, is het AVVN geen Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarmee automatisch gevrijwaard van erf- en schenkbelasting. Wij kunnen wel, per keer wanneer wij een gift, erfenis of legaat ontvangen, een beroep doen op de regeling voor Sociaal Belang Behartigende Instellingen (SBBI).

Als erkende SBBI hoeven wij evenmin erf- en schenkbelasting af te dragen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of advies, dan vernemen wij graag van u op 030 - 670 1331 of info@avvn.nl