Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top

PieperStek - Voor jonge (moes) tuiniers!

Of je nu een tuin hebt of niet, je kunt altijd tuinieren! Je eigen bloemen kweken, in een stukje van de tuin of in een pot op het balkon, wat is er mooier? En het wordt misschien nog leuker als je iets kweekt om op te eten: je eigen fruit en groenten. En wist je dat je zelfs sommige bloemen kunt eten? Hier op Pieperstek, de jeugdsite van het AVVN (de landelijke organisatie voor hobbytuinders), leer je hoe je je eigen tuintje kunt maken.
Maar er is meer te beleven! In de tuin, maar ook bij jou in de straat of in het park is altijd veel te ontdekken. De natuur is ieder jaargetijde weer anders, steeds is er weer iets nieuws om te bekijken en te onderzoeken. Denk alleen maar eens aan al die beestjes die overal vliegen, kruipen, scharrelen. Weet je hoe ze heten? En wat doen ze daar eigenlijk?

Pieperstek zomer 2016

Ook aan planten is veel leuks en interessants te zien en te ontdekken. Hoe zit een plant eigenlijk in elkaar? En wat heeft-ie nodig om te groeien? Wat zijn zaadjes en hoe verspreiden die zich? En wist je dat je met sommige planten leuke spelletjes kunt spelen?
Hier lees je er alles over! En dan lekker naar buiten en aan de slag. 

We zouden het leuk vinden als je ons eens een berichtje mailt over jouw tuinervaringen. Wat is er in jou tuin te zien en beleven?

Misschien heb je er een mooie foto erbij of kun je een leuke tekening meesturen (vraag je ouders dan om die te scannen). Ons mailadres is pieperstek@avvn.nl

Veel plezier!