Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top

Recreatief medegebruik van tuinenparken

Een park, midden in de wijk. Een combinatie van tuinen, sport en spel voorzieningen, een plekje om even rustig te zitten en te genieten van vlinders en bijen, een gezellige ontmoetingsplaats, een gemeenschappelijke kweekkas om exotische gewassen te telen. Een groene plek in de wijk voor jong en oud, exotisch en minder exotisch, voor natuur en cultuur. Een park van en voor mensen, dieren en planten. Dat zijn onze tuinenparken! Een combinatie van recreatievormen in één gebied waarbij tuinen het decor en het podium, waarop ook andere recreanten kunnen acteren, vormen.

De weinige openbare groene ruimte in steden en dorpen moet door zoveel mogelijk mensen, dieren en planten gebruikt kunnen worden. Dat vraagt een aanpassing van de bestaande groene ruimten en een andere manier van denken bij het inrichten van nieuwe groene ruimten. Als het om tuinenparken gaat zijn we daar al ver mee gevorderd.

Ideeën

Veel verenigingen die bij het AVVN zijn aangesloten hebben ideeën van recreatief medegebruik overgenomen en toegepast. In diverse gemeenten in Nederland zijn deze nieuwe concepten in de praktijk al gerealiseerd. Neem Utrecht en Ede, daar liggen enkele prachtige voorbeelden.

Denkt u zelf over de mogelijkheden van recreatief medegebruik op uw tuinenpark en heeft u behoefte aan deskundige ondersteuning, neem dan gerust met ons contact op. Wij barsten van de leuke ideeën.

De ideeënbundel ’Samen Leven Samen Beleven’ vormt een goede start om zelf elementen in tuinenparken te plannen. De bundel is via het AVVN verkrijgbaar.